Украинската противовъздушна отбрана е свалила 44 от над 50  изстреляни

...
Украинската противовъздушна отбрана е свалила 44 от над 50  изстреляни
Коментари Харесай

Украинската ПВО свали 44 от над 50 изстреляни от руските окупатори ракети

Украинската противовъздушна защита е свалила 44 от над 50  изстреляни от руснаците крилати ракети при офанзивата против украински градове тази заран, заяви изданието „ Гордон “. Над Киев са свалени 12 от общо 16 въздушни цели, пуснати от врага.

Ракетите, които не бяха обезвредени, нанесоха провали върху обекти от енергийната инфраструктура в минимум 7 области.

По информация на украинските Въздушни сили ракетните офанзиви са почнали към 7:00 ч. В цяла Украйна беше оповестена въздушна паника, която последователно беше анулирана след 10:0 ч.

Руските военни изстреляха крилати ракети Х-101/Х-555 от самолети-ракетоносци Ту-95/Ту-160 – от северната част на Каспийско море и от Волгодонск в съветската Ростовска област.

По данни на премиера Денис Шмигал, през днешния ден руснаците са употребявали освен ракети, само че и ударни дронове, само че представителят на командването на Въздушните сили на ВСУ Юрий Игнат не удостовери тази информация.

Премиерът заяви, че са нанесени провали в 10 района, развалени са 18 обекта, множеството от които са от енергийната инфраструктура. Без ток са стотици обитаеми места в седем области на Украйна.

В Киевска област са ранени двама души, единият от които е в тежко положение. Част от района остана без ток. В Киев няма ракетно попадение, само че в региона пострада енергиен обект, захранващ  около 350 хиляди домове, част от столицата е без електричество, а 80% от хората са без вода.  

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР